Jan Brouwer

Design (Applied art)

Jan Brouwer (1935) is geboren in Ten Boer in de provincie Groningen. Na de middelbare school in de stad Groningen heeft hij Bouwkunde gestudeerd aan de TU in Delft. Na zijn studie te hebben afgerond werd hij eerst wetenschappelijk werknemer bij de sectie interieur van de afdeling Bouwkunde. Betrekkelijk snel hierna is hij zijn eigen architectenbureau begonnen in Den Haag: Jan Brouwer Associates, Bureau voor Architectuur en Planning.

Brouwer heeft in Den Haag het Haagsch Architecten Café opgericht. Met een aantal collega's organiseerde hij bijeenkomsten, eerst in zijn eigen bureau en later ook op andere locaties, met lezingen van en debatten met bekende architecten uit binnen- en buitenland.

Op dit moment bekleedt Jan Brouwer nog steeds diverse functies als adviseur van ruimtelijke opgaven. Samen met een aantal jonge architecten werkt hij aan diverse ontwerpen. Zo zette hij met industrieel ontwerper Chris Karthaus een atelier waarin meubelontwerpen ontwikkeld worden.

Nu op 80+ jarige leeftijd gaat de interesse voor het maken onverminderd door, sterker nog de frequentie en het enthousiasme nemen toe. Vrijwel dagelijks, naast zijn architectonische besognes, is hij met stoelen bezig.

Een overzicht van deze ontwerpen is dan ook op deze pagina te bekijken.